marți, 12 mai 2009

Din pasiune, nastem vise


La Sportul Studentesc, la echipa de rugby, nici banii nu ne dau afara din casa, nici performantele din ograda. Cu toate astea de ani buni echipa asta rezista doar din pasiune. Cred ca oamenii din rugby-ul romanesc stiu de cate ori am obtinut promovarea in Divizia Nationala si ca tot de atatea ori lipsa banilor ne-a facut sa renuntam la rodul muncii noastre. Fiecare jucator munceste. In domenii atat de variate. Uneori parem sa nu avem nimic in comun si totusi, cand vine vorba de rugby suntem toti la fel. Iubim rugby-ul. Gasca de la Sportul e poate una dintre cele mai frumoase. Fara scandaluri, fara batai, fara diferente de tratament intre cei noi si cei vechi. Cine a fost pe la o echipa de top stie sigur cat iti ia pana ajungi in vestiarul mare, la Titulari...cate induri...ei bine...aici nu e vorba de asa ceva. Aici este altceva. Poate din aceasta cauza echipa este atat de sudata. Fara sa aibe jucatori care sa straluceasca in mod excesiv, echipa este una care poate pune probleme inclusiv celor din Divizia Nationala, din partea a 2-a a clasamentului. Nu visam contracte uriase, nu visam sa ne batem pentru titlu, visam doar rugby. Meciuri in care sa daruim totul, partide in care sa putem da tot ce avem mai bun.Cu o asa echipa, rugby-ul este mai frumos.
Cineva spunea: Rugby-ul de la noi are nevoie mereu de doua echipe. Olimpia, echipa la care cresc tinerii pana pot face saltul la echipe mari si Sportul Studentesc. Echipa unde rugby-ul se joaca doar din pasiune!
Este frumos sportul asta cu balonul oval cand il joci doar din pasiune. Este purs si simplu RUGBY! Cu reusite, cu nereusite, cu victorii si infrangeri. Astia suntem noi, Sportul Stundentesc! Nebunii care din pasiune nasc vise!
Alaturi de noi, de vreun an si ceva a mai venit un nebun, un visator. Gabriel Petrescu. Fotograf. Poate cel mai bun fotograf de la noi pe rugby. De multe ori, pozele lui sunt isngura recompensa pe care o avem dupa un meci castigat, ori alinare dupa un meci pierdut. NE putem mandri insa si cu altceva. Datorita lui, pe agentiile de presa, avem mai multe aparitii decat echipele din Top 3 Divizia Nationala!!! Nu e gluma, e pe bune! Si pentru asta... Multumesc Gabriel!
Costin.(foto Gabriel Petrescu)

4 comentarii:

  1. In afara capitalei ziarele si televiziunile locale chiar fac un mic efort sa mediatizeze si alte evenimente sportive in afara de fotbal. Am fost surprins sa vad si la Braila, Navodari, Buzau un minim de interes in acest sens. Vreau sa stii ca nu esti singurul care incearca ceva pe internet am mai gasit si altii(http://rcbraila.blogspot.com/)
    Continua sa faci ceea ce simti, si felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. si tot datorita lui Gabi aveti cel putin inca un spectator fidel pe stadioane: pe mine :) El m-a convins sa merg prima data la un meci, datorita lui am invatat ce frumoase sunt week-end-urile petrecute pe un stadion de rugby, cu el comentez meciurile, si cine-stie, poate-l conving sa mearga cu mine si in Noua Zeelanda la RWC.
    Multumesc, Gabi!

    RăspundețiȘtergere
  3. mai este si altceva decat tzurca?Ei asta este minune dumnezeiasca.....!sa mai inventat si un alt sport?UAU!de cand?cala stiri capitolul sport...tzurca,tzurca si iar tzurca in rest nimic!Oare de ce se numeste stiri sportive si nu se numeste stiri despre tzurca si tzurcari?!?poate reusiti voi sa-i convingeti sa zica si despre alte sporturi ca sunt,nu gluma, multe sporturi sau daca nu,sa schimbe denumirea si sa-i zica stiri de tzurca!.....

    RăspundețiȘtergere